П'ЯТЬ ПОРАД

П'ЯТЬ ПОРАД

...що збережуть ваш особистий встановлений імплант на довгі роки.

  • Щоденна гігієна. Існує хибна думка що якщо я вже стільки всього пройшов і це "скількосьтам" коштувало то можу собі дозволити не чистити  і взагалі - що там може трапитися. Ні. Щоденна гігієна необхідна і обовязкова. Ірригатор ( що це за пристрій - дивись Google ) по рекомендаціі лікаря. Здорові ясна - запорука вдалої довгострокової служби встановленого імплантату.
  • Профілактична гігієна у кріслі стоматолога. Необхідна для очищення складнодоступних і приясеневих ділянок, там де твоя щітка не зможе ефективно очистити поверхню і як наслідок - формування зубного каменю. Проводиться раз на 6 місяців. Попереджайте лікаря в яких ділянках імпланти. Рекомендована щадна гігієна, також спеціальні насадки щоб не пошкоджувати поверхню імпланта, особливо місце з'єднання з реставрацією і під'ясеневу поверхню реставраціі на імпланті.
  • Контрольні огляди та рентген чекап. Терміни встановлює хірург чи ортопед - після встановлення зуба на імплант ( фіксаціі реставраціі ). За рекомендацією індивідуально, в середньому раз в рік. Якщо ви відчули що реставрація ( коронка ) на імпланті - рухається, рекомендую терміново звернутися на огляд якомога швидше.
  • Біосумісний матеріал з якого виготовлена саме коронка на імплант - безметалова на основі оксиду цирконія наразі найбільш доцільна для довготривалого користування.
  • Контроль стану здоров'я. Зміни в показниках крові, ендокринній системі, обміну речовин - здатні негативно вплинути на стабільність імпланту в кістці чи сприяти виникненню запальних процесів навколо.

Допис базується на моєму клінічному досвіді в період з 2010 по 2023 роки, питання розглянув в комплексі із двох складових лікування, хірургія та протезування імплантів.